Belépés
Almás-rebarbarás torta
... Levesszük a babot meg a papírt, és a tésztát langyosra hűtjük. A rebarbarakompótot a fahéjjal, a szerecsendióval, és a többi fűszerrel jól összekeverjük, és a tésztára tesszük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, húsukat vékonyra szeleteljük. Kör alakban a tésztára, egymásra rakjuk a szeleteket, úgy, hogy félig takarásban legyenek. A lekvárt meglangyosítjuk, vékonyan bekenj...
Jázminos kókusztorta
... tej
4 nagy tojás
csipetnyi jázminaroma
a forma kikenéséhez: vaj



ELKÉSZÍTÉS

A babot 12 órára hideg vízbe áztatjuk, majd váltott vízben többször megmossuk, és ujjainkkal elmorzsoljuk, hogy a zöld héj lejöjjön róla. Fazékba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és fedő alatt felforraljuk. 20 percig főzzük. Amikor kész, lecs...
Csírázott bab
... lapos edénybe tesszük elterítve. Ha nagyobbra akarjuk a csírát, tovább hagyjuk nőni. Amíg csírázó állapotban van, a növény jobban szereti a sötét helyet. Használat előtt megmossuk, és lemezvágóba teszünk egy negyed csésze csírát ás pépesítjük ízlés szerint. Bármely más zöldség-lével de akár banán-lével is keverhetjük. Étrendünkben a babcsíra s ide értjük a szójababot...
Karácsonyi leves receptek
... bors, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejszín, 2 tojássárgája, a leves feljavításához 3 dkg vaj.
A csontokból a vegyes zöldséggel, fűszerekkel levest főzünk. A megtisztított gombát megmossuk, és finomra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés törött borssal, és lepirítjuk. Ha a levét elfő...
Körmös bableves
... babérlevél, 1 ek. liszt, 1 tk. fűszerpaprika, 1 ek. vágott zellerlevél.

1. A körmöket megtisztítjuk, négybe vágjuk, egy órára beáztatjuk. Közben
a zöldségeket is megtisztítjuk, megmossuk. A vörös- és fokhagymát apróra,
a gyökérzöldségeket hasábokra vágjuk.
Elkészítés:
2. A hagymát megfuttatjuk 1 ek. forró olajon, majd rátesszük a körmöket, és bőven f...
Tavaszi rizskúra
... vajon vagy margarinon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. A karottát és a karfiolt megtisztítjuk, apróra vágjuk, pár percig a hagymával együtt sütjük. A rizst megmossuk, jól lecsöpögtetjük, a zöldséggel kissé átpirítjuk és a zöldséglevessel feleresztjük. A levest mérsékelt tűzön 15-20 percig pároljuk. A babot és a póréhagymát megtisztítjuk, az utóbbit k...
Bolgár gyuvecs
... hagyma
2 zöldpaprika
1 padlizsán
25 dkg paradicsom

petrezselyem
bors
pirospaprika
1 pohár joghurt
2 tojás
olívaolaj

A bárányhúst megmossuk, feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk, majd a sóval, a borssal és a paprikával fűszerezzük. A babot, a krumplit, a hagymát, a padlizsánt és a paradicsomot felkockázzuk, és kevés...
mandulás csirkemell
... g egész hámozott mandula

Elkészítése:
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 15 perc
A húst széles csíkokra,a fokhagymát apróra vágjuk. A babot megtisztítjuk, megmossuk és 5 cm hosszú darabokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, és ferdén 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
1/8 l tyúkhúsleves alaplét, szójaszószt, étkezési keményítőt és szezámolajat elkever...
Nyári bableves
... vagy negyed kávéskanál szárított borsikafű, só, bors, 2 dl tejföl, 1 ek. rizsliszt,, citromlé, 4-5 szál petrezselyem.

1. A babot kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A répát meghámozzuk, felkarikázzuk. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk. A borsikafűszálakat leöblítjük (ha szárítottat használunk, néhány ...
A megunhatatlan rizs
... belsejét, és apróra vágjuk. Kivajazunk egy hőálló formát és vágási felülettel lefelé belehelyezzük a cukkinit, majd kb. 10 percig sütjük. Közben a hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, kb. 5 perc alatt puhára pároljuk benne a hagymát, a zellert, a cukkini belsejét és a rizst. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a petrezselym...
Káposztás bableves
...
1 fej vöröshagyma
só, bors
pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 babérlevél
1 kávéskanálnyi zsír
1 evőkanál liszt

A babot megmossuk és előző napon beáztatjuk.

Személyenként 3-3,5 dl hideg vizet számolva a jól megmosott, föstölt marhaszeggyel feltesszük főni. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a levesből, bel...
Fejtett babos csirkecombok
... csirkecomb, 5 ek. olaj, 1 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 púpozott kk. pirospaprika, kb. 1 csapott ek. só, 1 mokkásk. őrölt fekete bors, 1 ek. finomliszt.

1. A babot megmossuk, lecsöpögtetjük. A csirkecombok bőrét lehúzzuk, majd a húsokat egy kisebb bográcsban, az olajon - vagy a bőrökből kisütött zsíron - körös-körül megpirítjuk, és lecsöpögtetve fé...
Babos csülök
... felesleges só kioldódjon belőle. (Ha nincs elég időnk, tegyük nagy, vízzel teli edénybe, forraljuk fel, majd szűrjük le róla a vizet.) A répát, a fehér répát, a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, apróbb darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és körös-körül megpirítjuk benne a csülköt. (Ettől a húson olyan réteg képződik, ami nem engedi a levét kifolyni.) Kivesszük, és félre te...
Kiskunság és környéke
... fűszerezve. Leve nincs.

Krumplinokedli

Hozzávalók:

Krumpli, só, tojás, morzsa vagy túró

Elkészítése:

A nyers krumplit meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük, tojást ütünk rá, összekeverjük. Evőkanállal forrásban levő vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Morzsával vagy túróval megszórva tálaljuk.

Dorozsmai szalonnás ponty...
Kishajó
... tésztához a lisztet, a vajat, a cukrot, a tojássárgáját gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe. A citromot és a narancsot megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kinyomjuk. Fél liter vizet felforralunk, belekeverjük a citrom és narancs levét, héját, és a kifacsart gyümölcsöt is. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, és...
Ehető virágok
... spumante típus, amely nálunk is kapható, az ilyen ugyanis mustból erjesztett természetes édes pezsgő. Kell még hozzá egy jó adag virágzó szagos mügeág is. A bogyós gyümölcsöket alaposan megmossuk, az epret, ha nagyszemű, félbevágjuk. A gyümölcsöt a mügeágakkal (a virágokat előzőleg félretesszük) egy sekélyebb tálba tesszük és felöntjük a pezsgővel, lefedve egy-két órát a hűtőben á...
mai recept
... nagyságú zsír,
3 evőkanál liszt,
1 kávékanál pirospaprika,
1 fej vöröshagyma, só,
3 dl paradicsom ivólé

Elkészítés:
A csülköt éles késsel megkaparjuk, megmossuk és kockára vágjuk, hideg vízben feltesszük főni, gyengén megsózzuk, és lefedve gyengén forraljuk.
Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a káposztát és közben a megáztatott babot k...
Pulykasült zöldségkörettel
... hőmérsékleten beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, majd a hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel csomómentesen elkeverjük, fűszerezzük.

A sárgarépát megtisztítjuk, a babot megmossuk, a kelbimbók külső leveleit leszedjük, a szárát bevágjuk. A zöldségeket forró sós vízben egymás után félpuhára pároljuk. Tálalás előtt egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, bel...
Vajas tészta alatt...
... bazsalikom
6 tojás + 1 tojássárgája
pici liszt a tészta nyújtásához

Elkészítés:

A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a paradicsomoknak eltávolítjuk a héját (lobogó forró vízbe mártjuk 10 másodpercre a paradicsomokat, majd gyorsan hideg vízbe tesszük, így könnyen lejön a héja), húsát feldaraboljuk. A rép...
Sárgarépás-tojásos babsaláta
... kihülni, levéből 1 dl.-t félreteszünk.

A répát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a szegfűszeggel és 1-2 csipet sóvakl, kevés vízben puhára pároljuk, leszűrjük. A tojásokat megmossuk, sós vízben a forrástól számított 8 percig főzzük. Hideg vízben lehűtjük, meghámozzuk, 4 tojást félbe -/ negyedbe vágunk. Az ujhagymát megtisztítjuk, egy kevés zöldjével együtt rézsutosan...
1 2 3 7 8 10 11 13 14 15 
Címkék: megunhatatlan rizs, tésztát langyosra, többi fűszerrel, tésztára tesszük, almákat megmossuk, lekvárt meglangyosítjuk, forma kikenéséhez, növény jobban, sötét helyet, negyed csésze, leves feljavításához, vegyes zöldséggel, megtisztított gombát, apróra vágott, összevágott gombát, kevés törött, levét elfő, körmöket megtisztítjuk, órára beáztatjuk, gyökérzöldségeket hasábokra, hagymát megfuttatjuk, karfiolt megtisztítjuk, hagymával együtt, rizst megmossuk, zöldséggel kissé, zöldséglevessel feleresztjük, levest mérsékelt, póréhagymát megtisztítjuk, bárányhúst megmossuk, paprikával fűszerezzük, paradicsomot felkockázzuk, húst széles, fokhagymát apróra, babot megtisztítjuk, sárgarépát meghámozzuk, babot kifejtjük, zöldbabot megmossuk, répát meghámozzuk, fokhagymát megtisztítjuk, borsikafűszálakat leöblítjük, hőálló formát, hagymát megtisztítjuk, petrezselymet megmossuk, cukkini belsejét, babot megmossuk, csirkecombok bőrét, kisebb bográcsban, olajon &#8211, bőrökből kisütött, fehér répát,
© 2013 TVN.HU Kft.